KIRJALLISUUS

Kjell Westön kirja Leijat Helsingin yllä kertoo suomenruotsalaisen perheen tarinan 1960-luvulta 1980-luvulle. Kirajsta on myös tehty elokuva vuonna 2001. Älä käy yöhön yksin on rikas monen sukupolven tarina, joka kantaa 1960-luvun toiveikkuudesta nykypäivään.
http://www.otava.fi/
http://fi.wikipedia.org
http://www.otava.fi/

Petri Tammisen Enon opetukset on tragikoominen romaani kasvamisen tiestä, ihanteista ja miesten välisestä ihailusta.
http://www.otava.fi

Kuvataiteilija Hannu Väisäsen esikoisromaani Vanikan palat (2004) kuvaa lapsuutta oululaisella kasarmilla. Väisänen alkoi kirjoittaa teostaan jo 16-vuotiaana. Hän nimittäin aikoi tehdä muistelmansa jo ennen kuin taiteilijaelämä oli edes alkanut. Toiset kengät on suomalaisen kuvataiteilija ja kirjailija Hannu Väisäsen vuonna 2007 julkaistu romaani. Kirja on toinen osa Väisäsen Antero-trilogiaa ja se kuvaa kirjailijan omaa Oulussa vietettyä nuoruutta. Kuperat ja koverat on osittain omaelämäkerrallisen trilogian viimeinen osa.
http://www.otava.fi
http://yle.fi/elavaarkisto
http://www.otava.fi
http://www.otava.fi

ELOKUVA

Täältä tullaan elämä on suomalainen elokuva vuodelta 1979. Sen on ohjannut Tapio Suominen. Tarina kuvaa kolmen tarkkailuluokkaa käyvän nuoren elämää.
http://fi.wikipedia.org

Lassi Sinkkosen Solveigin laulu on kehitystarina ja kuvaa Solveigin selviytymisen lapsuudesta aikuisuuteen. Kuvaus alkaa 1930-luvun Helsingistä ja etenee sotavuosien läpi 1950-luvulle, jolloin Solveig irtaantuu kodistaan ja aloittaa oman elämänsä.
http://yle.fi/elavaarkisto

TAIDEPROJEKTI

Maailman ihanin tyttö on vuodesta 1998 alkaen jatkunut yhteisöllinen valokuvaprojekti, jonka valokuvaaja, taide- ja sosiaalikasvattaja Miina Savolainen on toteuttanut yhteistyössä kymmenen Hyvösen lastenkodissa kasvaneen nuoren naisen kanssa. Eri vuosina otetut valokuvat dokumentoivat nuorten kasvua.
http://www.voimauttavavalokuva.net
Ajankohtaista
 

VUODEN TEEMA 2014
Miehen mieli

Lue lisää

Miehen mieli - kokemuksia väkivaltaa käyttäneiden miesten maailmasta
Referaatti (PDF)

Boyhood-elokuva
Kooste (PDF)